eskapism.com - personal website of Stefan Kovachev

Какво стана този семестър – част първа

Леле сега гледам от колко време не съм писал – ужас! Е, това си имаше и причина, но мисля да карам едно по едно.

Самия семестър започна просто “перфектно”. Вечерта след пристигането ми на немска почва бях седнал да разпусна малко от пътуването. Леко ме беше напънало гърлото, та си бях направил чай да го лекувам :) . Но откъде да знае човек, че всичко от този момент нататък ще става все по-лошо.

Започна се с някакво странно, необмислено и учудващо бързо движение на дясната ми ръка в посока клавиатурата – обърнах чая върху нищо неподозиращото ми компютърче (което тъкмо се наслаждаваше на хубавите неща в живота след freshly форматирания хард). На момента просто изтръпнах (това ми е, сигурно, един от най-големите кошмари откакто съм в чужбина – да няма нет :D ) и веднага изгасих лаптопа.

Нямам представа докъде точно се беше довлачила проклетата течност, но от тогава горката машинка не даваше признаци на живот. Един оранжев диод се опитваше да комуникира безпомощно с някакви странни двоични кодове (които според страницата на производителя са строго секретни и недостъпни за обикновените смъртни). Whatever…

Няколко дни му правих дисекция с надеждата да го изчистя и да тръгне – разглобих го до най-малките чарколяци и въпреки, че видимо покрай важните компоненти нямаше поражения, техниката не бачкаше.

Но, разбира се, това не можеше да ми бъде достатъчно и на следващия ден (след пристигането) ни натовариха с работа за 5 дни напред, която изискваше постоянна връзка към интернет (какво ирония.. :D ) и трябваше да бъде готова на идния ден (повече инфо по въпроса в някой от следващите постове). Под “ни” да се разбира мен и един колега, който живее директно срещу моя апартамент. За щастие той (първоначално) нямаше проблеми с техниката, но, да – разбира се, и неговата сдаде багажа непосредствено след като се наместихме да вършим работа…

А, и между другото на още двама колеги лаптопите се сбъгясаха по същото време… Имах чувството, че някой определено не е на кеф :D . Всички тези неща допринесоха за един “перфектен” старт на последния ми семестър на територията на унито. Какво става по-нататък ще разберете в идните постове ;) .

Bookmark and Share

3 Comments »

RSS feed, TrackBack URI

Write a comment* - required field